City trip dag 1
Door: Laura
Blijf op de hoogte en volg Laura
02 Juni 2025 | Verenigd Koninkrijk, Londen
Vanmorgen om 5 uur de taxi naar Amsterdam Centraal. De Eurostar zou om 06:40 uur vertrekken naar Londen St. Pancras, met de nadruk op zou. Met 45 minuten vertraging uiteindelijk onderweg naar Londen. Treinreis gaat verder soepel. Op Station King's Cross naar perron 9 3/4 uit de Harry Potter films. Foto en weer door. Om 11:30 locale tijd zijn we in het hotel. Kamer is nog niet klaar, maar de koffers kunnen we achterlaten.
Het weer zit mee, we kunnen zonder jas op pad.
Met de metro gaan we naar het centrum.
Eerste stop is Harrods, een grote en erg dure winkel. Sokken voor Gijs gekocht.
Door naar Piccadilly Circus. Een verkeersknooppunt en een van de bekenste pleinen in Londen.
We zijn dorstig geworden dus zoeken een leuke pub op. The Devonshire, leuke stek.
Daarna naar Trafalgar Square nog zo'n bekend plein. Omgeving is prachtig. Veel oude historische panden.
We lopen door naar Downingstreet.
Helaas is de straat afgezet en kunnen we niet checken of de prime minister thuis is.
We belanden op het terras van weer zo'n leuke pub. Heerlijk in het zonnetje een drankje doen.
Omdat er ook gegeten moet worden lopen we langs de Theems naar The old bank of England. Een oud bankgebouw dat omgebouwd is tot restaurant. Lekker gegeten en met de metro terug naar het hotel. Het is mooi geweest voor vandaag. We gaan op tijd naar bed. Morgen weer een nieuwe dag.